О пројекту

Како да почнем? Никад не знам шта да пишем у уводу! А шта ћу даље?! Ма, знам да јој се то неће допасти!!! Увек имам исту оцену, а немам појма шта ту не ваља! А кад дођем до закључка, тек онда немам појма шта ту да пишем!!!

Децо драга, желим да вас одмах утешим и кажем да свако може да напише добар састав! Али, постоје 3 услова да се то оствари:

1. читати,

2. читати,

3. ЧИТАТИ!!!

Нико не може направити писца, тамо где нема склоности ка писању и књижевности. То и није намера наставника, а ни систем образовања нема циљ да фабрикује писце. Ипак, несхватљиво је да много наше деце заврши основну, па и средњу школу, а не зна честито да напише разгледницу, пријаву за посао, па ни честитку уз поклон!

Наставни програми су застарели, програм лектире одавно зрео за луфтирацију, а учитељи и наставници оптерећени великим бројем ђака у одељењу и недовољним временом да свима и свему посвете пажњу. Ипак, свако уз мало рада може да савлада за сада велики проблем највећег броја школараца у Србији!

Аутор и реализатор ове радионице уједно је и волонтер, који потпуно бесплатно реализује ову радионицу у у сарадњи са Књижевним клубом ,,Велимир Рајић“ Алексинац (радионичари уз сагласност родитеља постају чланови подмлатка Клуба) и Библиотеком ,,Вук Караџић“ Алексинац (радионица се реализује на Дечјем одељењу).

Осим физичке реализације, аутор жели да помогне и свима који имају случан проблем тако што су све радионице доступне на овом интернет простору.
Добро дошли!

LOGO1

Поставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s