Пекарски дани

На Пекарским данима, традиционалној манифестацији Пољопривредне школе ,,Шуматовац“ која се сваке године роди богатија и привлачнија, Никола Петровић, ученик 3. разреда ОШ,,Стојан Живковић Столе“ одељење у  Крушју добио је 1, награду на литерарном конкурсу за млађи основношколски узраст, а Клара Митић, ученица 4. разреда ОШ,,Љупче Николић“ из Алексинца добила је 2. у истој категорији.

Обоје су полазници наше радионице и то они ,,стари“ 🙂  друга година.

Nixa

Прича о једном хлебу,  Никола Петровић 

Пробудио сам се. Било је баш лепо време. Нисам ни приметио да је дошло лето, али сам се задовољно раширио на сунцу. Почео сам да растем и растем. Одједном, нашао сам се у великој просторији окружен браћом и сестрама.

Нашем мирису нико није могао одолети. А ја нисам могао одолети сјају једне устрептале переце. Видео сам да и она мене гледа. Најпре смо се обоје постидели. Али када нам корпе протресоше и приближише сасвим једну уз другу, наша срећа била је видљива свима.

Тако и купци приметише нашу љубав:

–          Овај хлеб и ову перецу молим!

Срећни скоро ускочисмо у папирну кесицу, једва дочекавши да се напокон загрлимо.

Прича о једном хлебу, Клара Митић

Нико никада није чуо тог дечака да се смеје. Били су јако сиромашни. И изглед му је одавао сиромаштво. Био је блед и смежуран. Оно што је било најтужније, никада сe није играо с другом децом. Деца су га исмевала због килаже.

Једног дана у село су се доселили непознати људи. Имали су сина буцу дебељуцу. Стално је носио сендвич,а уста су му непрестано радила. И он је приметио бледуњавог тихог дечака. Није знао како да му приђе.

Једном су се нашли у исто време сами на школском дворишту. Дебељуца је жвакао парче хлеба. Сувоњави је жељно гледао у његова уста. Буца спонтано понуди дечаку хлеб. Тог тренутка родило се нераскидиво пријатељство.

One thought on “Пекарски дани

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s